JBHome Isolatiebedrijf Groningen – De vloerisolatiespecialist

logo jbhome

Veelgestelde vragen advies

Isolatiebedrijf Groningen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en of er subsidie beschikbaar is?
We helpen u vrijblijvend verder. Stuur ons een bericht of vraag een offerte aan.

Veel gestelde vragen

TONZON bodemfolie zorgt voor een droge kruipruimte omdat de bodem wordt afgesloten. Condens behoort dus tot het verleden!
Met een extra foliepakket op de bodem zorgt TONZON ervoor dat ook die kruipruimte droog wordt omdat water niet meer kan verdampen. De thermoskussens zorgen er vervolgens voor dat uw vloer warmer wordt.
Een vochtige woning met bijvoorbeeld vloerbedekking is i.c.m. met verwarmen letterlijk een broeinest voor huismijt met huidreactie of longproblemen tot gevolg.
De TOZON bodemfolie zorgt ervoor dat uw kruipruimte echt droog wordt. Omdat het vochtgehalte te laag wordt stopt houtrot.
De leefomgeving van zwam moet vochtig zijn. De veel drogere lucht zorgt ervoor dat de zwam maar ook schimmels langzaam maar zeker doodgaan.
Alle vloeren die TONZON geïsoleerd zijn gaan warmer aanvoelen. De gemeten waarden lopen uiteen van plus 1 tot plus 4 graden, afhankelijk van de bouwtechnische staat van uw kruipruimte en natuurlijk uw stookgedrag.
Het is zeker de moeite waard dit te onderzoeken. In Woudsend is een experiment zeer succesvol verlopen met een heel tevreden klant.
Tonzon is een systeem wat uit twee delen bestaat. De bodemfolie maakt de kruipruimte droog waardoor de isolatiewaarde van de kussens veel beter is dan die van PUR schuimlaag.
Uit een recent onderzoek blijkt dat zelf na 33 jaar de isolatiewaarde nagenoeg gelijk is gebleven!
Voor een gemiddelde woning van 50 a 60m2 hebben 2 monteurs 1 dag nodig. Als de ruimte heel erg vochtig is dan wordt eerst de bodemfolie gelegd en een tijd later worden de kussens gemonteerd.
In een makkelijke ruimte zonder leidingwerk en in een kruipruimte zonder gebreken kan dit. De praktijk levert echter vaak onverwachte problemen op. Ter illustratie: een nieuwe monteur heeft 6 maanden inwerktijd nodig voordat hij alle problemen zelfstandig kan oplossen.