JBHome Isolatiebedrijf Groningen – De vloerisolatiespecialist

logo jbhome

Tonzon Vloerisolatie

Isolatiebedrijf Groningen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en of er subsidie beschikbaar is?
We helpen u vrijblijvend verder. Stuur ons een bericht of vraag een offerte aan.

Tonzon Vloerisolatie

Tonzon Vloerisolatie is een geavanceerd systeem dat de warmte in uw huis vasthoudt en energie-efficiëntie bevordert. Door gebruik te maken van zakken stilstaande lucht omringd door reflecterend materiaal, biedt dit systeem een unieke benadering van isolatie die uitgaande warmtestraling minimaliseert en zelfs terugkaatst naar de ruimte.

Hoe werkt Tonzon Vloerisolatie?

Het geheim achter de effectiviteit van Tonzon Vloerisolatie ligt in de combinatie van reflecterend materiaal en stilstaande lucht. De thermokussens, bestaande uit luchtzakken van Tonzon folie, worden strategisch onder de vloer aangebracht. Deze folie voorkomt dat warmte uitstraalt naar de kruipruimte, terwijl de lucht in de zakken wordt opgewarmd, waardoor de warmte dicht bij de vloer blijft. Het resultaat is een vloer die sneller opwarmt en langer warm blijft, waardoor uw huis comfortabeler wordt en u kunt besparen op energiekosten.

Voordelen Tonzon

 • Hoge Isolatiewaarde: Tonzon thermokussens bieden een uitstekende isolatiewaarde, waardoor warmteverlies tot bijna nul wordt teruggebracht.
 • Vermeden Koudebruggen: Dankzij het unieke ontwerp kunnen koudebruggen gemakkelijker worden vermeden of beperkt.
 • Snelle Terugverdientijd: Investeringen in Tonzon Vloerisolatie resulteren vaak in een snelle terugverdientijd door de besparingen op energiekosten.
 • Gebruiksvriendelijk: Het materiaal is niet irriterend of giftig en gemakkelijk te verwerken, waardoor installatie eenvoudig is.
 • Milieuvriendelijk: Vanuit milieuoogpunt is Tonzon een uitstekende keuze vanwege het dunne materiaal en de minimale milieubelasting.

Toepassingen van Tonzon Vloerisolatie:

Tonzon Vloerisolatie is geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder:

 • Vloeren die nog niet geïsoleerd zijn
 • Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd maar minder dan 10 cm EPS-isolatiemateriaal bevatten
 • Vloeren die later achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie

Het aanbrengen van Tonzon gaat altijd samen met het toepassen van een bodemfolie om vocht en schadelijke gassen te voorkomen.

Producten van Tonzon:

 • Reflecterende Tonzon Vloerisolatie thermokussens: Beschikbaar in verschillende breedtes voor optimale verwerking.
 • Tonzon Bodemfolie: Essentieel voor het voorkomen van vocht en schadelijke gassen uit de bodem.
 • Tonzon Bevestigingsmaterialen: Voor een veilige en effectieve installatie.

Isolatiewaarde en Flexibiliteit:

De isolatiewaarde van Tonzon Vloerisolatie varieert afhankelijk van het type thermokussen en de dikte van de luchtlaag. Door bredere kussens te gebruiken, kan de isolatiewaarde worden verhoogd. Het flexibele materiaal maakt aanpassing aan verschillende kruipruimtes mogelijk.

Tonzon Vloerisolatie biedt niet alleen comfort en energiebesparing, maar ook een duurzame oplossing met minimale milieubelasting. Kies voor Tonzon en geniet van een warmer, gezonder en milieuvriendelijker huis.

Veel gestelde vragen

Als het niet mogelijk is om tussen de balken en de muur te isoleren vanwege beperkte ruimte, adviseren we om die ruimte open te laten. Alternatief kun je improviseren met JBhome’s TONZON folielijm in combinatie met HR-Bandagefolie of HR-Radiatorfolie.

Thermoskussens worden tussen de balken geplaatst, waardoor er geen ruimteverlies optreedt in de kruipruimte.

 
 
 
 
 
 
Ja, het blijft zinvol om de vloer te isoleren, zelfs als er al bodemisolatie aanwezig is. Door direct de onderkant van de vloer te isoleren, kan het warmteverlies via koude funderingsmuren en ventilatie langs de vloer effectief worden verminderd.

Hoewel het mogelijk is om Thermoskussens te installeren zonder de isolatiechips te verwijderen, adviseren we vaak om de chips te verwijderen vanwege beperkte isolerende eigenschappen en het opslaan van warmte in de bodem.

Na isolatie van de vloer kan parket gaan ‘werken’ door wisselende vochtigheid. Het is raadzaam om de luchtvochtigheid binnen te controleren met een vochtigheidsmeter en de vloer te behandelen met een afsluitende lak om vochtabsorptie te verminderen.

Kruipruimteisolatie biedt verschillende voordelen, zoals het voorkomen van vochtproblemen, het verminderen van tocht en koude vloeren, en het verhogen van de energie-efficiëntie van je huis.
Ja, kruipruimteisolatie is geschikt voor verschillende soorten vloeren, waaronder houten vloeren, betonnen vloeren en zelfs vloeren die al geïsoleerd zijn.

De installatietijd voor kruipruimteisolatie kan variëren afhankelijk van de grootte van de kruipruimte en het gekozen isolatiemateriaal. Over het algemeen kan de installatie binnen enkele uren tot een dag worden voltooid.

Ja, kruipruimteisolatie kan leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten door het verminderen van warmteverlies via de vloer en het verbeteren van de algehele energie-efficiëntie van je huis.

Kruipruimteisolatie is over het algemeen een eenmalige investering die langdurige voordelen biedt. Zolang de isolatie goed wordt onderhouden, kan deze vele jaren meegaan zonder dat er regelmatig updates nodig zijn.
tonzon vloerisolatie Groningen

Offerte aanvragen vloerisolatie