JBHome Isolatiebedrijf Groningen – De vloerisolatiespecialist

logo jbhome

Isolatietips voor een energiezuinig huis

Isolatiebedrijf Groningen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en of er subsidie beschikbaar is?
We helpen u vrijblijvend verder. Stuur ons een bericht of vraag een offerte aan.

Isolatietips voor een energiezuinig huis

Energiebesparing begint bij thuisisolatie. Een goed geïsoleerd huis houdt warmte binnen tijdens de koude maanden en houdt de warmte buiten tijdens de warme maanden, wat resulteert in lagere energierekeningen en een comfortabeler leefomgeving. In deze blogpost delen we praktisch advies over hoe je jouw huis effectief kunt isoleren, van de zolder tot de vloeren, en het afdichten van luchtlekken.

Controleer de isolatie in de zolder

De zolder is een van de belangrijkste gebieden om te isoleren, omdat warmte vaak opstijgt en via het dak verloren gaat. Controleer de isolatie in je zolder en zorg ervoor dat er voldoende isolatiemateriaal aanwezig is. Als de isolatie oud of onvoldoende is, overweeg dan om het te vervangen of bij te vullen met moderner isolatiemateriaal zoals glaswol of steenwol.

Controleer de isolatie in de muren

De muren zijn een andere belangrijke plek om warmteverlies te voorkomen. Controleer of er isolatiemateriaal aanwezig is in de muren van je huis, vooral in buitenmuren. Als er geen isolatie is of als het verouderd is, overweeg dan om isolatie aan te brengen door middel van spouwmuurisolatie of het aanbrengen van isolatiepanelen aan de binnen- of buitenkant van de muur.

Controleer de isolatie onder de vloeren

Vloerisolatie is essentieel voor het behouden van warmte in huis en het voorkomen van tocht vanuit de kruipruimte. Controleer of er isolatiemateriaal aanwezig is onder de vloeren van je huis, vooral als de vloer boven een onverwarmde ruimte zoals een kruipruimte ligt. Overweeg het toevoegen van isolatiemateriaal zoals isolatieplaten of -matten onder de vloer voor extra warmtebehoud.

Dicht luchtlekken af

Luchtlekken kunnen aanzienlijk bijdragen aan warmteverlies in huis. Controleer deuren, ramen, leidingdoorvoeren, en andere openingen naar buiten en gebruik kit, tochtstrips of isolatietape om luchtlekken af te dichten. Vergeet niet om ook de zolderluiken en ventilatieopeningen af te dichten wanneer deze niet in gebruik zijn. Door deze isolatietips toe te passen, kun je de energie-efficiëntie van je huis verbeteren en je comfort verhogen, terwijl je tegelijkertijd geld bespaart op energierekeningen. Neem de tijd om de isolatie in je huis te controleren en te verbeteren, en geniet van een gezellige en energiezuinige leefomgeving het hele jaar door!

Neem contact op met JBHome voor meer informatie

Kortom, 2024 is het perfecte jaar om je woning te isoleren en te profiteren van de isolatiesubsidie. Neem vandaag nog contact op met JBHome om te ontdekken hoe je kunt profiteren van deze fantastische kans. Maak je woning energiezuinig en bespaar geld, terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.
  • All Posts
  • Dakisolatie
  • isolatie
  • Isolatietips
  • Jaren 30 woning
  • tonzon vloerisolatie
TONZON Thermoskussens

TONZON Thermoskussens Vloeren geven veel warmte af aan de koudere kruipruimtebodem en funderingsmuren. JBHOME heeft de oplossing met TONZON Vloerisolatie,…