JBHome Isolatiebedrijf Groningen – De vloerisolatiespecialist

logo jbhome

Is het nodig om een nieuw huis te isoleren?

Isolatiebedrijf Groningen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en of er subsidie beschikbaar is?
We helpen u vrijblijvend verder. Stuur ons een bericht of vraag een offerte aan.

Is het nodig om een nieuw huis te isoleren?

Is het nodig om een nieuw huis te isoleren?

Of je nu in een oud of nieuw huis woont, isolatie is essentieel om warmte binnen te houden en energiekosten te besparen. De aanpak voor het isoleren van een oud huis verschilt echter aanzienlijk van die van een nieuw huis. In deze blog bespreken we de belangrijkste verschillen en belichten we de voordelen van Tonzon isolatie.

Oude huizen

Spouwmuurisolatie: Ongeveer 70% van de oudere woningen in Nederland heeft een spouwmuur, een luchtledige ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Spouwmuurisolatie is hier een relatief eenvoudige en rendabele manier om warmteverlies te verminderen. Het zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en de kou buiten, wat vooral tijdens de wintermaanden een groot verschil kan maken in het wooncomfort en de energierekening.

Dakisolatie: Dakisolatie is essentieel in oude huizen, aangezien warmte vaak via het dak ontsnapt. Platte daken kunnen worden geïsoleerd door isolatiemateriaal bovenop het dak te plaatsen, terwijl schuine daken isolatie tussen de dakspanten vereisen. Een goed geïsoleerd dak kan aanzienlijk bijdragen aan de energie-efficiëntie van het huis.

Vloerisolatie: Vloerisolatie is minder gebruikelijk bij oudere woningen, maar kan aanzienlijke besparingen opleveren, vooral als de kruipruimte koud en vochtig is. Het isoleren van de vloer kan ook bijdragen aan een comfortabeler binnenklimaat, door koude voeten en tocht te verminderen.

Uitdagingen: Isoleren in oude huizen kan complexer zijn vanwege onregelmatige structuren, verborgen vochtproblemen en potentiële hindernissen voor ventilatie. Elk oud huis heeft zijn unieke kenmerken en problemen, wat betekent dat een op maat gemaakte aanpak vaak nodig is.

Nieuwe huizen

Strengere normen: Nieuwbouwwoningen voldoen aan strengere isolatienormen, wat resulteert in een betere energieprestatie. Deze normen zorgen ervoor dat nieuwbouwhuizen van meet af aan energie-efficiënt zijn, wat bijdraagt aan lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk.

Geïntegreerde isolatie: Isolatie is vaak al geïntegreerd in de constructie van nieuwbouwwoningen, met aandacht voor spouwmuren, daken, vloeren en kozijnen. Dit zorgt voor een algehele hoge isolatiewaarde en minimaliseert warmteverlies op verschillende punten van de constructie.

Focus op details: Extra aandacht wordt besteed aan details zoals kierdichting en ventilatie om optimale energie-efficiëntie te garanderen. Een goede kierdichting voorkomt ongewenste luchtlekken, terwijl een goed ontworpen ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder warmteverlies.

Uitdagingen: Nieuwere woningen kunnen dampdichte isolatiematerialen gebruiken die speciale ventilatie-oplossingen vereisen om vochtproblemen te voorkomen. Het vinden van de juiste balans tussen isolatie en ventilatie is cruciaal om een comfortabel en gezond binnenklimaat te behouden.

Tonzon isolatie

Tonzon isolatie is een innovatieve vorm van isolatie die gebruik maakt van aerogelen. Aerogelen zijn extreem licht en hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Tonzon isolatiepanelen zijn dun en flexibel, waardoor ze eenvoudig kunnen worden aangebracht op muren, daken en vloeren, zowel in nieuwbouw als renovatieprojecten.

Voordelen van Tonzon isolatie:

  • Hoge isolatiewaarde: Tonzon isolatiepanelen bieden een uitstekende isolatiewaarde met een minimale dikte.
  • Lichtgewicht: De panelen zijn extreem licht, wat de belasting op de constructie vermindert.
  • Flexibel: De panelen zijn flexibel en passen zich aan aan onregelmatige oppervlakken.
  • Vochtregulerend: Tonzon panelen helpen vochtproblemen te reguleren en creëren een gezond binnenklimaat.

Of je nu een oud of nieuw huis hebt, isolatie is een waardevolle investering die je comfort verhoogt en energiekosten bespaart. Tonzon isolatie biedt een innovatieve en efficiënte oplossing die tal van voordelen biedt, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

  • All Posts
  • Dakisolatie
  • isolatie
  • Isolatietips
  • Jaren 30 woning
  • tonzon vloerisolatie