JBHome Isolatiebedrijf Groningen – De vloerisolatiespecialist

logo jbhome

Is het mogelijk om een oude woning te isoleren?

Isolatiebedrijf Groningen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en of er subsidie beschikbaar is?
We helpen u vrijblijvend verder. Stuur ons een bericht of vraag een offerte aan.

Is het mogelijk om een oude woning te isoleren?

Is het mogelijk om een oude woning te isoleren?
Woningen gebouwd vóór 1920 zijn meestal niet geïsoleerd tijdens de bouw, en bij deze huizen ontbreekt vaak een spouwmuur, waardoor spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Huizen uit de periode 1920-1975 zijn vaak minder goed geïsoleerd, maar hebben meestal wel een spouwmuur die (na)geïsoleerd kan worden. Voor woningen na 1975 is isolatie meestal al aanwezig, maar deze kan na verloop van tijd verminderd zijn in effectiviteit, waardoor na-isolatie nodig kan zijn. Het bouwjaar van je woning kan worden opgevraagd bij het Kadaster of bij het BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen), of je kunt deze informatie vinden in het taxatierapport van je makelaar. Als je hier niet zeker van bent, kan onze adviseur met speciale apparatuur vaststellen of je woning (gedeeltelijk) geïsoleerd is en je voorzien van deskundig isolatieadvies, passend bij jouw oude woning en het rendement dat je kunt behalen.

Dakisolatie

De meeste warmte ontsnapt via het dak, dus daar is de meeste winst te behalen op het gebied van energiebehoud. Voorwaarde is dat er een dakbeschot zichtbaar moet zijn om isolatiemateriaal te kunnen plaatsen. In sommige gevallen is er al isolatiemateriaal aanwezig onder de dakpannen. Informeer onze adviseur hierover, zodat we samen de beste isolatieoplossing kunnen vinden.

Spouwmuurisolatie

Woningen van vóór 1920 hebben vaak geen spouwmuur, maar er zijn andere isolatievormen mogelijk om energie te besparen, zoals vloer-, bodem- of dakisolatie. Als de woning wel een spouwmuur heeft, is spouwmuurisolatie of na-isolatie mogelijk.

Vloerisolatie

De vloer vormt de bovenkant van de kruipruimte en een oud huis verliest vaak veel warmte via de vloer of bodem. PIF-folie kan aan de bovenkant worden aangebracht om optrekkende kou tegen te houden. Als een oud huis een te lage of geen kruipruimte heeft, kan bodemisolatie een oplossing zijn.

Bodemisolatie

Bij een kruipruimte tot 35 cm is alleen bodemisolatie mogelijk. Materialen zoals CentraPearl parels of isolatiechips worden op de bodem geblazen voor optimale isolatie. Bij JBHOME bieden we diverse isolatiemogelijkheden en materialen die zijn afgestemd op de bouwconstructie en conditie van jouw oude woning. Goede isolatie tegen warmteverlies in de winter heeft hetzelfde effect in de zomer, dus we zorgen voor oplossingen die het hele jaar door comfort bieden.
  • All Posts
  • Dakisolatie
  • isolatie
  • Isolatietips
  • Jaren 30 woning
  • tonzon vloerisolatie
TONZON Thermoskussens

TONZON Thermoskussens Vloeren geven veel warmte af aan de koudere kruipruimtebodem en funderingsmuren. JBHOME heeft de oplossing met TONZON Vloerisolatie,…