Wat is isolatie? En hoe kan men met het juiste isolatiemateriaal de energiekosten naar beneden krijgen? En als u dat dan doet, is het dan wel rendabel genoeg? Dat zijn vragen waar wij allemaal wel graag een antwoord op willen hebben. Aangezien wij allemaal wel willen besparen op de vaste lasten. Het huidige energielabel, die voor woningen geldig is. Geeft uw woning voor een kleine betaling, een label. Via het energielabel van uw woning, wat onder meer laat zien hoe goed uw huis geïsoleerd is. En geeft goed aan waarin u, uw woningisolatie kunt verbeteren door een hoog A energielabel te verkrijgen, op uw eigen woning.

Wat is isolatie?

Wat is isolatie? Isolatie houdt warmte of koelte binnen bijvoorbeeld in een huis. Isolatiemateriaal is vaak gemaakt van piepschuim of van glaswol. Dat isoleert door dat er lucht in zit. Veel huizen hebben dubbele muren met lucht ertussen, zodat het huis goed geïsoleerd wordt. Het isoleren bestaat uit het afzonderen of afsluiten van iets. In het geval van thermische isolatie betekent dit dus dat we een scheidingslaag aanbrengen met een lage warmteweerstand (slechte warmtegeleiding) tussen een koude- en warmtefront. De scheidingslaag zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en de warmte binnen, of andersom als dat gewenst is zoals in de zomer. Dit resulteert weer tot een besparing in de energiekosten. Doordat er minder energie nodig is om uw geïsoleerde woning warm te houden. Dit scheelt u geld, brengt u extra comfort en op deze manier draagt u ook uw steentje bij aan een groener milieu.

Isolatie met isolatiemateriaal

Isolatie met het beste isolatiemateriaal! Door uw huis te voorzien van het beste isolatiemateriaal, bent u jarenlang verzekerd van een zeer goed geïsoleerde woning. Bij elke vorm van isolatie is het raadzaam om uit te zoeken welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen: Minerale isolatiematerialen: glas- en steenwol. Natuurlijke isolatiematerialen: cellulosevlokken, houtsnippers, kleikorrels, kokosnoot, kurk, riet, schapenwol, stro en vlas. Synthetische isolatiematerialen: polyurethaan (PUR), polystyreen of piepschuim (EPS) en geëxtrudeerd polystyreen (XPS), en polyisocyanuraat (PIR). Zo werken wij met een totaaloplossing aan het beste isolatiemateriaal voor uw woning.

Isolatie let op het energielabel

Isolatie let op het energielabel! Een huis met een groen energielabel label A of B is niet alleen comfortabeler, het scheelt u fors in de energiekosten. In 10 jaar tijd kan het verschil met een vergelijkbaar “onzuinig” huis oplopen tot duizenden Euro’s. Een iets duurder maar zuiniger huis kan dus voordeliger zijn dan een goedkopere en onzuinige woning. Er zijn nog genoeg mogelijkheden om uw eigen huis isolatie te verbeteren. Veel oudere woningen hebben nog geen gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en geen vloerisolatie. Ook ontbreekt het nog wel eens aan dubbel glas in slaapkamers.

Is woningisolatie wel rendabel?

Is isoleren wel rendabel? De conclusie is dan ook, dat het verbeteren of het beter isoleren van de woning, op de langere termijn een goede investering is in de woning. Hierdoor bespaard u eigenlijk dubbel zo hard. Ten eerste omdat de verwachting is dat de energieprijzen ieder jaar zullen gaan stijgen. En niet onbelangrijk als het huis wordt verkocht. Geeft bijvoorbeeld een hoog A energielabel meer rendement op uw huis dan een laag G energielabel, wat duidelijk mag zijn. En nogmaals uw woning is na het verbeteren van de isolatie een stuk energiezuiniger en is hierdoor klaar voor een hoog rendement de toekomst.

Isolatiebedrijf JBHOME

Isolatiebedrijf JBHome kan zorgen dat ieder huis een hoog energielabel kan krijgen. Het team van JBHOME streeft altijd naar het hoogste niveau dienstverlening, van advies tot installatie, zodat u verzekerd bent van de hoogste opbrengst van ons werk. Als regionaal expert op het gebied van isolatie en gespecialiseerd in TONZON weten wij als geen ander wat u en uw woning nodig hebben. JBHOME steekt veel energie in de opleiding en ontwikkeling van vakmensen, zodat u er zeker van bent dat u de juiste mensen over (of onder) de vloer krijgt, waarop u kunt vertrouwen. Van vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie of glasisolatie JBHOME regelt het allemaal voor u. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.