JBHome Isolatiebedrijf Groningen – De vloerisolatiespecialist

logo jbhome

Je woning verduurzamen: Sneller winst dan ooit tevoren!

Isolatiebedrijf Groningen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en of er subsidie beschikbaar is?
We helpen u vrijblijvend verder. Stuur ons een bericht of vraag een offerte aan.

Je woning verduurzamen: Sneller winst dan ooit tevoren!

Je woning verduurzamen: Sneller winst dan ooit tevoren!
Het verduurzamen van je woning levert tegenwoordig sneller winst op dan ooit. De terugverdientijd van duurzame maatregelen is gemiddeld drie keer korter dan begin 2021, aldus een onderzoek van CE Delft in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). De torenhoge gasprijzen zijn een belangrijke factor hierin. Maar hoe begin je zelf met het verduurzamen van je huis? Hier zijn drie slimme tips om aan de slag te gaan.

Bepaal je situatie met deskundig advies

De terugverdientijd van verduurzamingsmaatregelen varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de energieprijzen, het type woning en het woongedrag van jouw huishouden. Het is daarom essentieel om goed te kijken naar je eigen situatie. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan maatwerkadvies aan. Dit advies geeft inzicht in welke maatregelen energiebesparing opleveren, je comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren. Ook worden de kosten en de terugverdientijd van de investering vermeld.

Isoleren = direct besparen

De grootste energiebesparing bereik je door de energie die je niet gebruikt. Voor veel huiseigenaren met slecht geïsoleerde woningen is het isoleren van hun huis dan ook de beste eerste stap. Het isoleren van de vloer van een slecht geïsoleerde tussenwoning is gemiddeld binnen vier jaar terugverdiend, het dak binnen drie jaar, en de spouwmuur zelfs binnen minder dan een jaar.

Verduurzaam verder met een (hybride) warmtepomp

Wil je uiteindelijk volledig van het gas af en is je woning goed geïsoleerd? Overweeg dan de installatie van een warmtepomp. Deze verwarmt je huis door warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Met een volledig elektrische warmtepomp ben je helemaal onafhankelijk van gas. Heb je ook zonnepanelen? Dan kan de opgewekte energie zelfs gebruikt worden om de warmtepomp aan te drijven.

Beginnen met verduurzamen?

De energiebesparende maatregelen verdienen zich sneller terug dan ooit tevoren. Bij JBHOME bieden we diverse isolatiemogelijkheden en materialen die zijn afgestemd op de bouwconstructie en conditie van jouw oude woning. Goede isolatie tegen warmteverlies in de winter heeft hetzelfde effect in de zomer, dus we zorgen voor oplossingen die het hele jaar door comfort bieden.

  • All Posts
  • Dakisolatie
  • isolatie
  • Isolatietips
  • Jaren 30 woning
  • tonzon vloerisolatie